Разбилият се египетски А320 имал заплаха за терористичен акт 22.05 | 09:12

В деня на катастрофата на борда му имало извънреден брой охрана

От iNews.bg

Разбилият се в средиземно море египетски самолет буквално е носил върху себе си заплаха от терористичен акт. Преди 3 години върху корпусът му е било изписано "Ние ще свалим този самолет”. Надписът е бил дело на служители на летището в Кайро, които симпатизират на терористичната групировка "Мюсюлмански братя”, пише The News York Times. Тогава службата за сигурност на летището в Кайро свързали инцидента с политическото напрежение в Египет и свалянето на президента Мохамед Морси от власт.

Въпросните служители на летището били открити и уволнени. Подобни акции имало и на други летища в Египет. Както и сред служители на EgyptAir и още няколко местни авиокомпании, предаде ТАСС.

След онзи момент от EgyptAir въвели нова практика във връзка с осигуряването на сигурността на полетите – на борда на всеки рейс са се качвали двама охранители, които да летят заедно с останалите пътници. Интересен факт е, че на разбилия се в четвъртък самолет Airbus A320 е имало даже трима такива служители. Засега не става ясно обаче каква е била причината за увеличаването на броя им.

Водещи

Най-четени