Рекорден брой положителни проби за коронавирус в Гърция 05.08 | 11:48

За последното денонощие са доказани 121 нови случая

От iNews.bg

През последните 24 часа Гърция регистрира рекордно голям брой нови случаи на заразени с коронавируса – 121, от които само пет са от тестове, извършени във входните КПП-та в страната, според официални данни на Националната организация за обществено здраве, предаде БГНЕС, позовавайки се на МИА.

Според гръцките медии, от днешните нови случаи 47 са в Солун, 26 в Атика, 8 – в Лариса, 7 – на остров Корфу и двама в други по-малки населени места в Гърция.

От началото на епидемията са регистрирани общо 4 855 случая.

Тъй като през изминалата седмица броят на новите случаи в Гърция започна рязко да се увеличава, заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас и професорът по епидемиология и ръководител на компетентния комитет в Министерството на здравеопазването Сотирис Циодрас проведоха спешна пресконференция днес следобед.

През последните 24 часа и в Кипър са регистрирани все по-голям брой нови случаи на заразата. Министерството на здравеопазването заяви, че са регистрирани 25 нови случая, което доведе до броя на положителните случаи от началото на епидемията до 1180. 

Водещи

Най-четени