Републиканците дават милиони за електората на Обама 18.03 | 14:51

Партията ще се адаптира към промените в расовия и етнически състав на САЩ

От Диана Цветкова

Националният комитет на Републиканската партия планира да похарчи 10 млн. долара тази година за работа с латиноамериканската, афроамериканската и азиатската общности в САЩ, предаде Foxnews.

Републиканците започват подготовката си за президентските избори през 2016 г., като се стремят към адаптация към промените в расовия и етнически състав на страната през последните години.

Загубата им на последните президентски избори до голяма степен зависеше от твърдата подкрепа на етносите към Демократическата партия и преизбирането на Барак Обама за президент на страната.

"В кампанията ще включим стотици граждани от цялата страна - латиноамериканци, афроамериканци, азиатци, ще коментираме целите на партията, ще споделяме нещата, в които вярваме, ще организираме приобщаващи събития и церемонии", каза председателят на Републиканския национален комитет Рейнс Прибъс.

 

Като една от големите грешки, допуснати от партията по време на предизборната кампания, той определя огромния брой проведени дебати. "Ще лимитирам дебатите до разумен брой – 7 или 8, но 23 е направо смешно. И докато ние дебатирахме, какво правиха от отсрещната страна? Свършваха си работата", посочва Прибъс.

На междинните избори през 2010 г. Републиканската партия се радваше на най-голямата победа от 1938 г. и спечели пълно мнозинство в Камарата на представителите. Две години по-късно демократите завладяха най-висшия пост в американската политическа система – президентския, и също така получиха места в двете камари на Конгреса.

Въпреки солидното набиране на средства в партията и упоритата работа на Ромни, след като спечели номинация, републиканците не успяха да преодолеят четиригодишната стабилна основа, изградена от Обама.

"Превърнахме се в партия, която работи с общностите четири месеца преди избори, докато кампанията на Обама съществува измежду средите от години", казва още Прибъс.

Водещи

Най-четени