Републиканците искат Ромни вън от партията 17.11 | 14:33

Провалът на бившия губернатор на Масачузетс може да го лиши от политическа кариера

От Владислав Рашков

Историята показва, че хората помнят само победителите, но никога загубилите.

Само дни след като републиканецът Мит Ромни не успя да спечели изборите за президент на САЩ, неговата Републиканска партия иска да се раздели с него, пише The Independent.

Бившият губернатор на щата Масачузетс, който успя да привлече инвестиции в президентската си кампания от над 1 млрд. долара и 59 млн. симпатизанти, е вече персона нон-грата сред републиканците.

Ромни загуби от президента Барак Обама, печелейки едва 206 електорски места от общо 536.

Невероятно е как един човек, който щеше да оглави Белия дом само преди 10 дни, сега е нежелан и символ на миналото, пише The Independent

"Той няма да бъде повече сред редиците на републиканците. Няма да ни е знаменосец вече", каза републиканецът Рал Лабрадор.

Той е от основните критици на Ромни заради негативното му изказване към испаноговорящите в страната, което бе записано тайно.

Съветникът на Ромни Стюарт Стивънс побърза да хвърли спасителен пояс, като каза, че той има много бъдеще в политиката и заяви, че загубата на битката, не значи загуба и на войната.

Президентът Обама побърза да каже, че бившият му конкурент има положителни качества и се надява да, че ще може да работи с него.

Водещи

Най-четени