Русия засече две балистични ракети, изстреляни в Средиземно море 03.09 | 12:51

Те са паднали в морето, твърдят от Дамаск

От Антония Михайлова

Руската система за предупреждение за ракетни нападения (СПРН) днес сутринта е фиксирала изстрелването на две балистични ракети в акваторията на Средиземно море, съобщава отбранителното министерство на Русия, цитирано от РИА Новости.

По-късно източник в Дамаск съобщил, че те са паднали в морето. От пресслужбата на Пентагона са заявили, че ведомството няма данни за изстрелването.

"Пускането е установено (в 9.16 ч. българско време) от отделен радиотехнически възел на СПРН в Армавир", съобщават от пресслужбата на руското отбранително ведомство.

Оттам твърдят, че траекторията на тези цели е преминала "от централната част на Средиземно море в посока източната част на средиземноморското крайбрежие".

След това съобщение представител на Министерството на отбраната на Русия заявил, че шефът на ведомството армейски генерал Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин за ситуацията.

НАТО проверява информацията за инцидента. Посолството на Сирия в Москва и посолството на Руската федерация в Дамаск засега не разполагат с информация за изстреляните балистични ракети. Командването на Израелската армия също няма данни.

Най-четени