Семейство и приятели казаха последно „Сбогом“ на княз Кардам (СНИМКИ/ВИДЕО) 08.04 | 16:10

Кралица София и принцеса Елена лично дойдоха да подкрепят опечаленото семейство

От Беатрис Николoва

Днес се състоя погребението на княз Кардам Търновски. Синът на Симеон Сакскобургготски и кралица Маргарита почина вчера (07.04) на 52-годишна възраст в болница "Sanchinarro" в Мадрид.

Кончината на Кардам настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Князът преживя тежка катастрофа през 2008 г, от която не успя да се възстанови.

Да изкаже съболезнования на семейството дойде и кралица София, придружена от принцеса Елена. Вестта за кончината на княз Кардам заварила доня София в Палма де Майорка, където е от няколко седмици, но тя веднага е отпътувала за Мадрид, за да е близо до българските си приятели в такъв тежък момент, отбелязва сп. Hola.

Още много близки и приятели дойдоха да изкажат съболезнование на вдовицата на княз Кардам Мириам Унгрия и синовете му Белтран и Борис. На погребението присъстваха и братята на Кардам Кирил, Кубрат и Константин, а по-късно успяла да пристигне и княгиня Калина (сестра на княз Кардам) със семейството си.

Съпругата на принц Кубрат Карла Ройо-Виланова благодари на всички присъстващи и изказа благодарност, че са дошли да подкрепят фамилията.

"Това е тежък момент за всички нас. Всички сме до Мириам, Борис и Белтран. Почивай в мир", написа Карла Ройо в Twitter.

 

 

Водещи

Най-четени