Сериозни санкции грозят британците, укриващи данъци в офшорни зони 01.02 | 10:27

Глобите се удвояват от началото на април

От iNews.bg

От 6 април 2011 година британците, които укриват доходите си в офшорни зони, ще платят солени глоби, съобщават от данъчната служба във Великобритания.

Наказанията ще бъдат 200% от дължимия данък, вместо сегашните 100%, ако парите са в банка на територия, която не обменя информация за банкови сметки с британското правителство.

Разбира се, глоби грозят и британците, които не плащат данък върху доходите си или корпоративен данък, но парите им са в банка на територията на Обединеното кралство или територии, които автоматично обменят информация с британските власти. Тогава обаче наказанието е 100% от дължимите данъци.

За укрити доходи на територии, които обменят информация по искане на британските власти или слабо развити държави, които нямат споразумение за информационен обмен, наказанието е 150% от дължимите данъци. При тази категория територии има увеличение на наказанието с 1,5 пъти от сегашните глоби.

"Играта свърши за хората, които укриват данъци в офшорни зони. При риск от наказание в размер на 200% от дължимия данък, те ще предпочетат да въведат данъците си в ред", коментират от финансовото министерство на Великобритания.

Водещи