Смъртоносно забавление! Дядо Коледа вилнее в Истанбул с автомат (ВИДЕО) 01.01 | 09:04

Има 39 загинали и повече от 60 ранени

От iNews.bg

За съжаление, посрещането на новогодишната нощ не се оказа много празнично навсякъде. Кървава драма се разигра в нощен клуб в Истанбул, в който имало повече от 500 човека. В резултат на това 39 души са загинали, а над 60 били ранени. Много пострадали и в хаоса от паниката след нападението. Част от хората скочили във водите на Босфора, за да се спасят.

А ето и какво точно се случило.

Двама мъже, преоблечени като Дядо Коледа нахлули в заведението и започнали да стрелят с автомат. Според друга информация пък става въпрос за един нападател, което по-късно било потвърдено и от властите.

Извънршителят разстрелял безмилостно някои от празнуващите, отбеляза на пресконференция валията на Истанбул Васип Шахин. Според него става въпрос за терористична атака. Сред загиналите има и един полицай, който бил от охраняващите района през клуба.

Шахин добави, че нападателят, въоръжен с дългоцевно оръжие, е убил към 01:45 часа местно време полицай и цивилен пред дискотеката, след което влязъл и започнал да стреля по хората вътре.

Властите отново наложиха медийно затъмнение относно подробностите за стрелбата. Междувременно в социалните мрежи се появи видео, на което се чува стрелбата в клуба.

Припомняме, че властите съобщиха вчера, че са разположили 17 000 полицаи в Истанбул да отговарят за сигурността по време на новогодишните тържества, някои от които дегизирани като Дядо Коледа или предрешени като улични продавачи. Нападателят все още е на свобода, но вътрешният министър изрази надежда, че скоро ще бъде заловен.

Водещи

Най-четени