Стрелба и евакуация на международното летище в Лос Анджелис 01.11 | 19:50

Няколко линейки са пристигнали на летището. Районът е отцепен

От Елица Елефтерова

Части от международното летище в Лос Анджелис, САЩ са били евакуирани, след съобщение за стрелба, съобщават от полицията, цитирани от CNN. Според полицията на летището инцидентът е станал около 9:30 ч. на Терминал 3 на летището, става ясно от говорителя на летището Нанси Сю Кастлър.

Пътникът Робърт Перес, който е изчаквал своя полет с компанията "Вирджиния”, се е отдал на кратка дрямка на терминала, когато е избухнала паниката, посочва той пред филиала на CNN KCAL/KCBS.

"Чух тракащ звук, и всички започнаха да търсят място да се скрият", посочва Перес. Малко по-късно е станало ясно, че стрелба в терминала е причината за евакуацията на цялата сграда на летището.

Най-малко 100 души са били евакуирани през аварийно стълбище."Всички започнаха да изпадат в паника", допълва разказът си Перес. Американският спортен журналист от телевизия Fox Sports Бил Райтър е бил на летището по време на стрелбата.

"След първоначалната стрелба, когато всички залегнаха, хората започнаха да се прескачат едни други, да прескачат столове, да се блъскат. Хаос и страх", пише той в Twitter.

Пътниците са били насочени да се качат на автобуса и са откарани в по-малък терминал, допълва Перес. Пожарната в Лос Анджелис помага при евакуацията след инцидента.

Няколко линейки също са на летището. Най-малко един човек е бил отведен с линейка. Районът около летището е отцепен, след като полицията затвори достъпа до летището.

Водещи

Най-четени