Тръмп: Световната търговска организация ощетява САЩ 10.11 | 17:03

Азиатско-Тихоокеанският регион е заложник на Пхенян, каза президентът

От iNews.bg

Характерът на съществуващите отношения в Световната търговска организация (СТО) ощетява интересите на САЩ по един или друг начин. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в речта си на срещата на Организацията за Азиатско-Тихоокеанско сътрудничество (АТЕС), която се провежда във виетнамския град Дананг, предаде БГНЕС.

"Световната търговска организация не се отнася справедливо към нас", подчерта Тръмп. Той посочи, че страната му няма повече да търпи "хроничните търговски злоупотреби и ще държи на принципите за честна и равноправна търговска политика".

Азиатско-Тихоокеанският регион е станал заложник на "изкривените фантазии" на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, изтъкна още Доналд Тръмп. "Бъдещето на този регион и неговите красиви хора не трябва да бъдат държани като заложници на изкривените фантазии на диктатора за насилствено завоюване и ядрено изнудване", изтъкна Доналд Тръмп. Той добави, че регионът трябва "да бъде единен в позицията, че всяка стъпка на режима в Северна Корея към придобиване на повече оръжия е стъпка към по-голяма и по-голяма заплаха". Администрацията на САЩ смята, че икономическите лостове на Китай имат ключова значение, за да се спре Пхенян изпълнението на ракетно-ядрената си програма.

Водещи

Най-четени