Тръмп избра остров за срещата си с Ким 03.06 | 18:00

От Пхенян обаче още не са се съгласили с предложението на САЩ

От iNews.bg

САЩ избра къде именно президентът Доналд Тръмп ще се срещне със севернокорейският лидер Ким Чен Ун. Вече стана ясно, че разговорът между двамата почти 100% ще бъде на 12 юни в Сингапур. Сега обаче се разбра и именно къде ще се състои той – на остров Сантоса. Засега информацията не е потвърдена официално.

По данни на агенция Kyodo обаче източникът на тази информация е сред организаторите на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Според същия човек мястото е избрано от САЩ. От Пхенян обаче все още не са потвърдили, че са съгласни. Той отбелязва още, че последното по всяка вероятност се дължи на нуждата и севернокорейските служби да проверят мястото от гледна точка на сигурността, предаде ТАСС. Друг фактор по отношение на забавянето може да е мудната комуникация между Пхенян и Вашингтон.

Всъщност именно на този остров по-рано тази седмица бяха проведени консултациите между представителя на Белия дом Джо Хъгин и пратеникът на Пхенян Ким Чан Сон, който на практика е шеф на администрацията на Ким Чен Ун. Двамата обсъдиха въпросите, касаещи логистиката около срещата на високо равнище.

Водещи

Най-четени