Тръмп категоричен: Грипът е по-опасен от COVID-19 06.10 | 17:15

Пореден пост в Twitter

От iNews.bg

Грипният сезон идва. Много хора всяка година умират от грип, въпреки ваксините. Става дума за над 100 000 души. Ще затворим ли държавата си? Не, научили сме се да живеем с него, точно както трябва да се научим да живеем и с COVID-19, който в голяма част от общностите е значително по-малко смъртоносен.

Това написа американският президент Доналд Тръмп в Twitter, часове след като бе изписан от болницата. Държавният глава на САЩ бе заразен с коронавирус и прекара няколко дни в лечебно заведение.

Не става ясно обаче за кои точно "общности” става дума. Коронавирусът взе значителен брой жертви не само в САЩ, но и в Китай, Европа и Бразилия, например.

В началото на пандемията социални медии като Facebook и Twitter сваляха подобни коментари заради дезинформация. Припомняме, че дори някои от публикациите на Тръмп са били маркирани като потенциални източници на невярна информация.

Според Worldometers към момента регистрираните заразени с коронавирус от началото на пандемията по света са 35 777 962, а починалите 1 049 741.

Водещи

Най-четени