Унгария: Само стената може да ни спаси от бежанците 18.08 | 10:40

Това е единственият начин, по който може да спрем влизането на 1500-1600 бежанци всеки ден на наша територия, заяви Ласло Трочани

От iNews.bg

На този етап Унгария не може да намери по-добро решение за спиране на бежанската вълна от изграждането на стена по границата със съседна Сърбия. Това е единственият начин, по който може да спрем влизането на 1500-1600 бежанци всеки ден на наша територия.

Това каза унгарският министър на правосъдието Ласло Трочани пред местната телевизия Панон. Според него "всички бежанци пристигат в страната по един професионално организиран начин". "Когато стената бъде изградена напълно те ще трябва да изберат други, алтернативни маршрути", поясни Трочани и добави: Ние нямаме намерение да им пречим, но искаме да избягват този район.

Старите международни споразумения, които бяха валидни по време на съществуването на комунистическия режим не могат да решат сегашния проблем, когато става въпрос за милиони бежанци. Огромната част от унгарските гласоподаватели одобряват изграждането на стена, каза още Ласло Трочани и поясни: Границата трябва да се преминава само на определените за това гранични пунктове, цитира БГНЕС.

Припомняме, че властите в Будапеща взеха решение за изграждане на стена по дългата 175 км граница със Сърбия в началото на месец юли. Стената трябва да бъде изградена до края на този месец.

Вчера след обяд на граничния пункт на Македния с Гърция Богородица се е стигнало до инцидент. Група нелегални имигранти са нападнали македонската гранична полиция. Те са хвърляли камъни, бутилки и други предмети по тях. Трима от нападателите, сирийски граждани са задържани.

От съседна Гърция за около месец в Република Македония са влезли около 40 000 души. Те пристигат организирано с автобуси от Гърция до границата с Република Македония. 

Водещи

Най-четени