Ураганът "Ирма" взе жертви в Хаити и Доминикана, връхлита Куба (ВИДЕО) 08.09 | 11:14

Циклонът "Хосе пък приближава Малките Антили

От iNews.bg

Свръхмощният ураган "Ирма" приближава Куба, а оттам се очаква да продължи към югоизточното крайбрежие на САЩ. Тропическата буря ще засегне до 37 милиона души.

Силата на тропическата буря вече е намаляла на 3 по петобална скала, каквато бе първоначалната й мощ, с която удари Карибите, опустоши няколко острова и уби десетки хора.

НАСА разпространи нова анимация със силата на урагана "Ирма", на база на събраните данни. Вчера стана ясно, че това е най-мощният ураган, регистриран някога на планетата, по своята сила и продължителност - цели 33 часа.

Властите в Куба се готвят да посрещнат стихията. Много хора са евакуирани от зоните, където се очаква бурята. Сред тях са и 36 хиляди туристи, предаде бТВ.

Подобни мерки взеха и властите в Хаити и в Доминиканската република, след като "Ирма" опустоши няколко острова по пътя си и взе най-малко 14 жертви.

Междувременно заедно с "Ирма" се разрази и ураганът "Хосе". Той приближава към Малките Антили и силата му вече е трета категория по петстепенната скала. Скоростта на ветровете в епицентъра му достига до 195 км/час.

Сезонът на ураганите в Атлантическия океан е до 30 ноември.

1972939

Междувременно петимата бивши президенти на САЩ – Барак Обама, Джордж Буш – син, Бил Клинтън, Джордж Буш – баща и Джими Картър, се обединиха в инициатива за събиране на средства за възстановяване на щатите Тексас и Луизиана, които пострадаха от урагана "Харви".

Водещи

Най-четени