Хлапак застреля сестричката и майка си - не ги харесвал 10.10 | 17:09

Момчето обявило, че планирало да убие близките си от известно време

От Ивайло Коралски

Кошмарно престъпление извършило 17-годишно момче от Тексас, САЩ, съобщава star-telegram.

Джейк Евънс се обадил на 911 и с монотонен глас съобщил на оператора, че е застрелял майка си и сестра си. Реалният мотив на тийнейджъра все още остава мистерия.

По думите на оператора, в рамките на 25-минутния разговор, стартирал в ранните часове на миналия четвъртък (4 октомври), Джейк разговарял съвсем спокойно.

Запитан от оператора дали е сигурен, че майка му и сестра му са мъртви, той просто отговорил с "да".

"Адски странно е. Дори не им бях толкова ядосан. Просто се случи. Но пък аз планирах убийството им от известно време", разказал Джейк Евънс.

Същият допълнил, че на практика в онзи момент щял да разстреля всеки, който се изпречи на пътя му.

Запитан защо ги е убил, първоначално неуспял да назове конкретна причина, но след това признал, че просто не харесвал отношението на хората.

Евънс продължил с признанието, че майка му и 15-годишната му сестричка били адски груби, но пък допълнил, че сестра му имала и добра страна.

"Може би ще прозвуча егоистично, но те просто ме задушаваха. Явно съм, доста... зъл.", споделило още момчето.

Впоследствие Евън описал цялата сцена на убийството. Признал, че прострелял майка си с няколко куршума, а сестра му започвала да крещи с всичка сила.

За да я успокои, Евън я застрелял три пъти в главата.

В края на разговора с оператора, малко преди да се появяват полицаите, младото момче признало, че вероятно скоро щял да се почувства "много объркан."

Притеснявал се, че щял да сънува кошмари и попитал дали има медикаменти, които ще му помогнат да избегне подобни състояния.

"Не искам да звуча като ревльо, но това, което се случи, е просто ненормално. Никога не съм наранявал никого през живота си", продължил изповядването си пред оператора Джейк Евънс.

"Мислех, че всичко ще се случи адски бързо, разбирате ли? Не исках да почувстват каквато и да е болка. Именно затова използвах пистолет, но както всичко на този свят, нещата просто се объркаха.", завършило момчето.

Единственият заподозрян и обвинен за двойното убийство е Джейк Евънс.

Преди да извърши бруталното убийство, 17-годишният тийнейджър бил уравновесено момче, което играело в училищния отбор по голф, а по-късно и футболния такъв.

48-годишната му майка пък била учител в начално училище в продължение на 15 години.

Джейк Евънс е задържан, без право на парична гаранция.

Водещи