Шекспир няма идея колко е гнило в Дания – там убивали прасенца по зверски начин 18.02 | 12:32

Военни стреляли по животните, за да се учат как да спасяват хора

От Христина Рафаилова

Дания е напът да се превърне в страната на извергите. След безмилостното убийство на жирафче в зоопарка в Копенхаген стана ясно, че и други животни са подлагани на издевателства в уж цивилизованата държава.

Оказа се, че в Дания се разиграват сцени, подобни на филма "Островът на доктор Моро", в който животни са превръщани в мутанти. 

Според Mirror британски военни хирурзи са изпращани в северната държава, за да се учат как се лекуват рани на нарочно отстрелвани за целта прасета. 

Подобни експерименти в Обединеното кралство са забранени, затова униформените ходели "да се учат" в Дания. 

По време на обучението се разигравали сцени, конкуриращи и най-кървавите филми на ужасите. 

Безпомощните животни били разпъвани на дървени рамки и били прострелвани в упор. След това "хуманните" лекари оперирали жертвата, докато още диша.

За ужасиите, които се случват в Дания, алармира организацията за защита на животните PETA. Оттам разпространиха и снимки на кошмарните деяния. 

Според представители на НПО-то военните били изпращани в Дания с благословията на министъра на отбраната на Великобритания.  

Информацията за "обученията" на хирурзите е потвърдена и от правителството на Острова. Властите обясниха, че така униформените се учили на ценни знания, благодарение на които могат да спасяват човешки животи. Също така увериха, че прасетата са били поставяни под упойка, преди да бъдат подложени на издевателствата. 

Оттам отбелязват, че постъпват едва ли не благородно, тъй като англичаните участвали в съвместни тренировки с датчаните и така намалявали броя на убитите четириноги. 

Водещи

Най-четени