Шокиращо самоубийство в ефира на FOX News (18+) 29.09 | 11:48

Телевизията показа на живо как преследван от полицията автокрадец се прострелва в главата

От Ивайло Коралски

Дълго преследване на полицията в САЩ с откраднат Dodge Caliber завърши със самоубийството на заподозрения крадец, а цялата шокираща сцена беше показана в ефира на телевизионния канал Fox News.

В желанието си да предаде своевременно и доближи своите зрители до горещото преследване в развитие, телевизията използва хеликоптер, излъчвайки цялата трагедия на живо.

След продължилата един част гонитба между униформените и предполагаемия автокрадец, последният излиза от колата и започва да тича по черна пътека, като видимо не е на себе си. Буквално секунди по-късно крадецът се застрелва в главата.

Живото предаване е прекъснато секунди след кошмарния инцидент с рекламен блок.

По-късно водещият Шепърд Смит се извини публично пред зрителите: "Наистина объркахме всичко. Съжаляваме. Подобни кадри не трябва да бъдат излъчвани по телевизията."

Според Fox News преди преследването заподозреният откраднал автомобила, а впоследствие е открил огън срещу полицейски служители.

По-късно с официално съобщение излезе и изпълнителният директор на телевизията Майкъл Клементе:

"Бяхме взели всички предпазни мерки, за да избегнем подобен инцидент, излъчвайки кадрите в реално време от хеликоптера с пет секунди закъснение. За съжаление гафът беше резултат на непростима човешка грешка и ние се извиняваме за това, което видяха нашите зрители на телевизионните си екрани", се посочва в съобщението.

Шокиращото видео от инцидента можете да видите тук.

Водещи