BBC с "лек" гаф в ефир 30.05 | 12:26

Обществената телевизия обърка логото на ООН с това на популярна видео игра

От Ивайло Коралски

Елитният британски телевизионен канал BBC News направи гаф, обърквайки емблемата на Организацията на обединените нации (ООН) с тази на популярната гейм поредица на Microsoft – Halo.

Емисията, в която е направена грешката, се е отнася за военните конфликти в Сирия. Гафът е забелязан от случаен зрител, който е и почитател на поредицата на софтуерния гигант Microsoft.

В логото, използвано от BBC, се забелязва абревиатурата UNSC – или въображаемата организация от вселената на Halo – United Nations Space Command.

Въпреки че емисията е свалена от официалната страница на BBC, потребител е успял да направи своевременен запис и да разпространи клипа в Youtube.

В излязлото комюнике от BBC, говорител на компанията призна за допусната "лека" за мащабите и сериозността на медията грешка и се извини публично на зрителите.

"BBC News винаги се стреми да показва точни снимки при всички свои излъчвания, но понякога се получават и грешки. За съжаление погрешно лого беше използвано по време на наш бюлетин миналата седмица и ние се извиняваме на нашите зрители за допусната грешка. То не бе показано при повторението на същия бюлетин."

Вероятно най-доволни от грешката на BBC са останали PR-ите на Microsoft. Следващата седмица компанията ще представи четвърта част на Halo в рамките на най-голямото електронно изложение в световен мащаб – Е3.

От Halo серията до момента са продадени близо 50 милиона оригинални копия, а общите приходи за компанията на Бил Гейтс  надвишават 3 милиард долара.    

Водещи

Най-четени