Собственик на кафене забрани влизането на хора с анцуг 05.09 | 10:45

Петру разказва, че облечените в анцузи и спортни обувки многократно са го обиждали, а веднъж дори са уринирали върху цветята му.

От iNews.bg

Собственик на едно от кафенетата в град Пфорцхайм близо до Щутгарт забрани влизането в заведението му по джогери (панталони в спортен стил). Според Ламброс Петру това е последното средство за борба с мъжете, които идват при него в "провиснали панталони", пише  BILD .

Петру разказва, че облечените в анцузи и спортни обувки многократно са го обиждали, а веднъж дори са уринирали върху цветята му.

Ламброс Петру е роден в Гърция, идва в Германия през 1970 година и през 1988 година, заедно с брат си, става собственик на кафене в Пфорцхайм, което бързо се превръща в популярно място за срещи.

"Проблемът не е в спортните панталони, проблемът е в хората, които ги носят", пояснява Петру.

Казва, че откакто е поставил табелата за забрана, ситуацията в кафенето значително се е подобрила - младите жени започнали да се чувстват много по-комфортно там. Според него повечето клиенти са съпричастни към новото правило.

"Ресторантьорите могат да определят дрескод за своето заведение, това не е проблем", обясниха за BILD от асоциацията за кетъринг Dehoga Baden-Württemberg.

Преди няколко години ресторанти в Щутгарт и Мюлхайм ан дер Рур въведоха подобна забрана за спортни панталони, припомня изданието.

Водещи

Най-четени