Глобяват за пропадането на пътното платно по ул. "Костенски водопад"? 12.12 | 15:14

Строителят на Десния перловски колектор може да бъде глобен, каза столичният кмет

От Кремена Бедерева

Строителят на Десния перловски колектор може да бъде глобен заради пропадането на пътното платно по ул. "Костенски водопад". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите й предстои да се уточни причината за пропадането на 50-метров участък по пътното платно, под което е колектора. Пропадането беше констатирано вчера - 11 декември, а колекторът е все още без удостоверение за въвеждане в експлоатация.

Фандъкова припомни, че самият обект е част от водния цикъл, финансиран по програма ИСПА, който се управлява от МОСВ.

Същевременно вече е започнала ремонтната дейност по възстановяване на пътните платна на столичната улица "Костенски водопад”, съобщава агенция "Булфото". Пътят бе пуснат за автомобили.

iNews припомня, че вчера следобед - 11 декември, пропаднаха двете платна на ул. "Костенски водопад” в посока центъра, непосредствено след кръстовището с ул. "Тодор Каблешков”.

Без вода останаха блокове в жк "Гоце Делчев”. Пропадна също и част от тротоарната настилка.

По улицата се изгражда канализационен колектор по програма ИСПА, с възложител МОСВ. Преди няколко дни са приключили строителните работи, асфалтът е положен, улицата е пусната в експлоатация.

Недалеч от "Костенски водопад”, в една от преките, има авария на "Софийска вода”, спукан водопровод, който те ремонтират. По първоначални данни според специалистите е възможно част от тази вода да е причинила пропадането. Другият вариант е да има някакъв проблем по изграждането на колектора.

 

 

Водещи

Най-четени