Йорданка Фандъкова: За 3-4 години градът ще се преобрази 17.09 | 11:55

„Нека софиянци направят града си по-красив и по-добър", призова столичният кмет. Днес е 17 септември, празникът на София.

От

 

В София има много места, които са исторически и вдъхновяващи. Безспорно кварталът, който обичам, е Иван Вазов, Южния парк, който сега започваме да реконструираме. Правим голям ремонт на улица „Бяла черква” на главния вход. Любимото ми място е църквата „Св. София“, допълни тя.

"Градът продължава да работи и да се развива и това е най-голямата ми задача като кмет. Вярно е, че прилича на строителна площадка, но резултатите ще можем да видим още в края на другата година. За 3-4 години градът ще се преобрази", категорична бе Фандъкова.

„София е лидерът в усвояването на еврофондовете в България, с метрото, с кандидатстването за завода за битови отпадъци. Преходът на хаотично презастрояване на София завършва. Нашата амбиция е да се усети атмосферата в целия град, а атмосферата се прави най-вече от хората, въпросът е, че има проблеми, които са натрупани – чистота, инфраструктура, задръствания, всичко е трупано с години и изисква време", коментира още пред БНТ Йорданка Фандъкова.

Водещи

Най-четени