Според Фандъкова проходимостта в града е била осигурена 27.01 | 20:51

Наредила съм навсякъде да се пуска отопление в градския транспорт, каза още кметът на столицата

От Кремена Бедерева

Успяхме да осигурим проходимостта на града при зимни условия по големите улици, а днес се работеше и по вътрешнокварталните улици и улиците, прилежащите към общински терени. Това каза пред Радио "Фокус” кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова.

Благодарна съм на всички софиянци, които изчистиха около блоковете и магазините си – каза тя и благодари на СДВР, КАТ "Пътна полиция”, пожарната и всички, които са помогнали за овладяването на ситуацията в столицата.

"Вчера успяхме да помогнем заедно с Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” на няколко автобуса с деца, блокирани на Витоша. Имах забележки основно по почистването на спирките на градския транспорт. "Овча купел” беше един от кварталите, който не беше добре почистен", добави Фандъкова.

Тя посочи, че има няколко нива на контрол и системата се контролира, както в реално време така и със записи.

"Наредила съм навсякъде да се пуска отоплението в градския транспорт, но, за съжаление, някои от машините са много стари", добави столичният кмет. "30 нови тролейбуса са осигурени, за да могат хората да пътуват комфортно, но за съжаление трамваите са стари", каза Йорданка Фандъкова.

Днес Фандъкова разговаря с граждани, които дадоха съвети да се наблегне на почистването на тротоарите, за да не се налага да се плащат обезщетения за счупени крайници. Кметът отговори, че усилията са насочени към чистенето на тротоарите при болници, училища и детски градини, допълва БТА.

По думите на Фандъкова е все още рано да се каже точната сума, на която ще възлагат дейностите по зимното почистване за изминалите дни. Кметът посочи още, че при необходимост и при по-обилен снеговалеж ще бъдат пренасочени средства от други дейности по чистенето, за да се осигурят пари за зимно чистене.

 

Водещи

Най-четени