Токовият удар в квартал "Бъкстон" едва не погуби човешки живот 04.06 | 14:34

Мъжът е на командно дишане

От Теодора Кокаланова

Получен е сигнал за гражданин, който е на командно дишане, живеещ в блок 22, вх. Г в кв. "Бъкстон", където кражба на нулев меден проводник остави без ток 19 жилищни блока.

"Когато спря токът, се преместих близо до балкона и прозореца. Дишам кислород чрез апарат, който е на ток. Добре е, че хората действаха бързо и пуснаха тока. На мен ми докараха агрегат. Помогнаха ми", отбеляза Недялко Антонов.

По думите на Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България, алтернативното захранване е осигурено незабавно, информира bTV. "Чрез този агрегат спасихме живота на този гражданин. Благодаря за бързата реакция на служителите на ЧЕЗ Разпределение България", каза още Станчев.

Той допълни, че в момента представители на ЧЕЗ правят огледи в домовете, където има изгорели електроуреди и електромери. Компанията ще изплати ремонтите на уредите.

"Уведомили сме органите на МВР, които ще извършат разследване. Убедени сме, че тази кражба на оборудване от трафопоста ще бъде разкрита. Апелираме и към законодателите за промяна в Закона за изкупуването на цветни метали", каза още Виктор Станчев. 

Водещи

Най-четени