Ще има ли осветление в Борисовата градина? 10.10 | 08:36

Йорданка Фандъкова ще провери как върви поставянето на ново осветление и видеонаблюдение

От Елена Кирилова

Изграждането на ново осветление и видеонаблюдение в Борисовата градина ще бъде проверено от столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Проектът е част от инвестиционната програма на общината за поставяне на ново осветление и видеонаблюдение.

След като години наред столичният парк тънеше в тъмнина, убийството на Яна Кръстева на територията на градината стана причина общественият натиск към общината за осветяване на алеите нарасна.

През януари тази година стана ясно, че от Столична община планират да изградят алейно осветление на мястото, след като приключат ремонтните дейности към подхода към третата част на Южния парк.

Месец по-късно беше съобщено, че се обмисля възможността столичани да бъдат запознати с предложенията за улично осветление и осветителни тела, като ще им се даде възможност да изберат с какви точно лампи да бъде осветена Борисовата градина.

Пред iNews директорът на "Зелена система” Ралица Маджарова поясни, че проектът предвижда осветяването на 70% от представителната част на парковата територия.

По думите на Маджарова ще бъдат осветени не само главните алеи в централната част, но и подходите към подлезите и спирките по бул. "Цариградско шосе”.

Водещи