Спешният кабинет в Добрич с нова линейка 27.06 | 14:01

Спешният кабинет, който досега не разполагаше със специализиран медицински транспорт, обслужва 98 000 пациенти на 68 лични лекари по договор

От Кремена Бедерева

Пациенти в Добрич ще могат да ползват от 1 юли новите медицински услуги медхаус и медтранс, съобщи управителят на общинския диагностично-консултативен център-1 д-р Велина Комарева.

Медицински специалисти ще правят венозни вливания, смяна на превръзки, поставяне на инжекции, рехабилитация след операции и други манипулации на болни у дома. В домашни условия ще бъде възможно и вземането на кръв за лабораторни изследвания, информира БТА.

В рамките на медтранс трудноподвижни и лежащоболни хора ще бъдат превозвани със специализиран медицински транспорт от дома до лечебни заведения не само в Добрич, но и до Варна, София и други градове в страната, поясни д-р Комарева.

Въвеждането на двете услуги става възможно, след като спешният кабинет, базиран в диагностично-консултативния център, получи нова линейка. Спешният кабинет, който досега не разполагаше със специализиран медицински транспорт, обслужва 98 000 пациенти на 68 лични лекари по договор.

За година и половина от разкриването на кабинета неговите медицински екипи са обслужили близо 5000 пациенти, посочиха от диагностично-консултативния център.  

Водещи

Най-четени