Според ФБР Тръмп нямал нищо общо с хакерската атака срещу Клинтън 01.11 | 11:04

Бюрото за разследване не е разкрило контакти на републиканците с руските власти

От iNews.bg

ФБР и други компетентни ведомства в САЩ за момента не са открили нещо, което да свързва кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп с властите на Русия. Това съобщи електронният сайт на в. "Ню Йорк Таймс", цитиран от ТАСС и БГНЕС.

"Агенти са проверявали близки до Тръмп съветници и бизнесмени, контактуващи с руски финансисти и тези, които бяха замесени в хакерската атака срещу компютрите на Демократическата партия. Нито едно от разследванията за момента не е показало и най-дребно нещо, което да свързва Тръмп с правителството на Русия", са заявили от ФБР.

Лидерът на демократите в Сената на Конгреса на САЩ Хари Рийд изпрати писмо до директора на ФБР с искане да бъдат пуснати данните за връзки на Тръмп и най-близките му съветници с Русия. Текстът бе публикуван на официалния сайта на Рийд в неделя.

В писмото си той упреква ръководителя на ФБР, че е съобщил публично за възобновяването на разследването по делото срещу кандидатката на демократите Хилари Клинтън за това, че е използвала лична електронна поща при работата си в Държавния департамент.

Водещи

Най-четени