№10 на Хамес Родригес в Реал - абсолютен рекордьор по продажби 02.08 | 13:18

Голмайсторът на Мондиал 2014 вече започна да възвръща вложените от Реал за него средства

От iNews.bg

Новата звезда на световния футбол Хамес Родригес строши всякакви рекорди за продажба на фланелки, след като само 10 дни след официалното си представяне като попълнение на Реал Мадрид - фланелката с номер 10 на колумбийската перла на "белия балет" е била продадена в 502 000 бройки.

Информацията бе потвъредена и от компанията "Евромаркетинг Спорт", която се занимава с продажбата на клубните артикули на мадридчани.

"Тази фланелка стана модна вещ. Само до 1 август бяха закупени над 502 хиляди екземпляра, а това е абсолютен рекорд в историята на футбола, защото от излизането ѝ са изминали едва десет дни", коментира председателят на "Евромаркетинг Спорт" Херардо Молина.

За сравнение - през 2013 година маркетингът на Реал Мадрид е продал около 1.45 милиона фланелки, като близо 1 милион от тях са с номера и името на Кристиано Роналдо.

Така голмайсторът на Мондиал 2014 вече започна да възвръща вложените от Реал за него средства, след като бе привлечен от "кралския клуб" от Монако малко след края на Мондиал 2014 за 80 милиона евро.

Водещи

Най-четени