"Българският" Амкар нанесе първа загуба на Левски в Австрия 29.06 | 20:50

"Сините" допуснаха поражение с 2:0

От Мариян Найденов

Отборът на Левски допусна първо поражение в контролите на лагера си в Линдабрун, Австрия. "Сините" загубиха с 2:0 от руския Амкар (Перм), като и двата гола за Амкар отбелязаха българи - Георги Пеев и Благой Георгиев.

Това бе последна четвърта проверка за възпитаниците на Николай Митов на австрийска земя. В предишните си три спаринга Левски победи бразилците от Арапонгас с 1:0 и направи две ремита - 1:1 с австрийския Матерсбург и украинския Металург (Донецк).

Дебют за "сините" в мача с Амкар направи нападателят Цветан Генков, който се отличи с няколко добри отигравания по време на срещата.

За Амкар пък като титуляри започнаха цели четирима българи - Захари Сираков, Георги Пеев, Благой Георгиев и най-новото попълнение на руския тим - Петър Занев.

Руският тим игра по-активно почти през целия мач и заслужено се поздрави с успеха. "Българският" Амкар откри резултата чрез Георги Пеев в 17-ата минута. В головата атака бе замесен и Занев, който центрира в наказателното поле на Левски, там Якубко свали топката с глава и Пеев разстреля Пламен Илиев за 1:0.

До края на първото полувреме Амкар създаде още няколко добри възможности за гол, като в два от случаите близо до попадение бе Благой Георгиев.

След почивката картината на терена не се промени, като руснаците натискаха повече и организираха по-опасни атаки, докато Левски така и не успяваше да достигне до чисто голово положение.

Един от най-добрите шансове за "сините" бе в 79-ата минута, когато Гари Родригес стреля опасно, вратарят със сетни усилия изби, след това топката се озова в краката на младия Чаворски, но неговият удар не намери рамката на вратата.

Така се стигна до 84-ата минута, когато бе оформено крайното 2:0. Благой Георгиев открадна една топка и си изработи пряк свободен удар в опасна близост до вратата на Левски. Бившият национал застана зад топката и с прекрасно изпълнение наказа "сините" за втори път в мача.

Футболистите на Левски се прибират в България в неделя (30 юни). "Сините" ще пристигнат на терминал 2 на летище "София" в 23:25 часа с полет от Виена.

Първият официален мач на Левски за новия сезон е срещу казахстанския Иртиш (Павлодар) на 4 юли (четвъртък) от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Водещи