"Българският" Тренто триумфира с Купа Солере Рамонда 18.10 | 16:20

В символичния финал момчетата на Радо Стойчев надвиха Сислей с 3:1 гейма

От Георги Тотев

 

"Българският" Итас Диатек Трентино (Тренто, Италия), воден от родния селекционер Радостин Стойчев, с поздрави с пореден успех в предсезонната си подготовка, съобщава официалният страница на клуба в Интернет.

Пред наполовина пълните трибуни на зала "ПалаТренто" домакините се наложиха над Сислей (Тревизо) с 3:1 (25:17, 21:25, 25:19, 25:23) и спечелиха двубоя, който е символичен финал за Купа Солере Рамонда.

В срещата за Трентино не се включи българският топнападател Матей Казийски, който в момента почива. Матей ще пропусне и първия кръг в местната Серия А1. В редиците на Сислей пък пролича отсъствието на звездата Алесандро Феи.

И двамата треньори - Радостин Стойчев и Роберто Пиаца определиха сблъсъка като полезна проверка, която им е дала много ценна информация за състоянието на техните възпитаници, непосредствено преди началото на италианското първенство на 24 октомври.

С най-много точки за Трентино се отчетоха новото попълнение - чехът Ян Щокр, който отбеляза 26 точки, и кубинецът Османи Хуанторена с 23 точки. Нашенците Цветан Соколов и Валентин Братоев бяха сред резервите, но и двамата влязоха в игра, макар и за малко.

"Победата над Сислей е важен успех за нас", сподели сред срещата наставникът на Тренто Радостин Стойчев. "Надиграхме съперника и това е положително, но сме далече от нужното ниво за доброто ни представяне в шампионата. Изисква се подобряване на показателите в посрещане. Доволен съм от Ян Щокр, който завърши с 58% успеваемост в нападение и цялостната игра на Рафаел", допълни българският специалист.

 

Водещи

Най-четени