"Евроспорт" за Гришо: В друго време щеше да зашемети света 04.04 | 20:07

Тенисист №1 на България отново стана обект на внимание от експертите

От Константин Симидчийски

Спортният медиен гигант "Евроспорт" обърна внимание на тенисист №1 на България Григор Димитров, който се радва на чудесен сезон до момента.

През тази година Гришо достигна първия си финал на ATP турнир, губейки от Анди Мъри в Бризбейн, като хасковлията дебютира и в Топ 40 на световния мъжки тенис. Той се представя чудесно и на двойки, където също успя да счупи пореден национален рекорд.

Анализаторът на "Евроспорт" Саймън Рийд публикува материал, където засегна темата за все по-сериозните физически изисквания, които стоят пред професионалните тенисисти в днешно време.

Според мнението на Рийд, настоящият тенис става все по-зависим от физическите качества на тенисистите, докато играчи с голям природен талант като Григор Димитров страдат от този факт.

"Талантът все повече напуска тениса, а невероятно надарените играчи биват сломявани поради липсата на достатъчно сила или физическа издръжливост", пише Рийд.

"Вече никога няма да видим, как един млад състезател нахлува вълнуващо на сцената. Просто става твърде трудно да се състезаваш физически с останалите. Изумително талантлив тенисист като Григор Димитров не е и помирисал титла от Големия шлем, докато в други епохи на тениса вероятно щеше да зашемети света", добавя още експертът по адрес на Гришо.

Водещи

Най-четени