Григор Димитров с пореден рекорд в българския тенис 01.04 | 09:14

21-годишният хасковлия се превърна в най-предно класирания българин в ранглистата на ATP на двойки

От Мариян Найденов

Григор Димитров за пореден път записа името си със златни букви в историята на родния тенис, след като се превърна в най-предно класирания българин в ранглистата на ATP на двойки.

През тази седмица 21-годишният хасковлия направи скок с цели 79 позиции и вече е под номер 107 в света, като подобри досегашния рекорд на Орлин Станойчев, който е достигал до №156 на двойки.

Прогресът на Гришо се дължи на чудесното му представяне на Мастърса в Маями, където заедно със своя партньор Фредерик Нилсен, той достигна до полуфиналите.

Иначе в ранглистата на сингъл, през тази седмица Димитров бележи спад с три места и вече е под номер 35 в света, след като не успя да защити 90-те точки от достигането до четвърти кръг в Маями през миналата година.

Втора ракета на България остава Александър Лазов, който се изкачва с две позиции и вече е 488-и. Димитър Кузманов пък пада с 25 места до номер 580 в класацията на ATP, а най-голям прогрес бележи Тихомир Грозданов, който дърпа напред с цели 94 позиции и вече е под номер 635.

В топ 10 при мъжете има няколко промени. Лидер продължава да е Новак Джокович, но вече има нов номер 2 и това е шампионът от Маями Анди Мъри, който измести Роджър Федерер. Давид Ферер пък се завърна на 4-ата позиция за сметка на Рафаел Надал.

Шести е Томаш Бердих, на седма позиция се намира Хуан Мартин Дел Потро, осми остава Жо-Вилфред Цонга, а Ришар Гаске измести Янко Типсаревич от деветата позиция.

Водещи

Най-четени