"Камп Ноу" се сбогува подобаващо с Хосеп Гуардиола 06.05 | 13:59

Специалистът бе изпратен от над 90 000 души в Барселона, които изразиха благодарността си към него

От iNews.bg

"Ще се видим скоро. Никога няма да ме загубите!", обеща Хосеп Гуардиола на "Камп Ноу" в момент, когато 41-годишният специалист се сбогуваше с феновете на Барселона. Каталунците спечелиха с 4:0 градското дерби с Еспаньол, благодарение на 4 попадения на Лионел Меси, но основното събитие за вечерта бе оставено след последния съдийски сигнал.

Пеп Гуардиола направи крачки към центъра на терена, като всички вече знаеха какво ще последва - треньор №1 в историята на Барселона ще се сбогува с публиката. Скоро, след като специалистът обяви, че няма да поднови договора си с "лос кулес" и за следващия сезон. Гуардиола зае място в средата на терена, където преди години пленяваше и като футболист. Възгласите на трибуните дълго време не му позволиха да вземе думата, преди все пак да успее.

"Животът ми направи подарък. За пет години бяхме заедно, наслаждавайки се на страхотното шоу, което тези момчета ни предоставиха. Не съм бил по-различен от вас, бях също толкова привилегирован. Може би малко по-близо до терена. Ще отнеса тази привилегия, щастие и удоволствие с мен!", започна Гуардиола пред боготворящия го "Камп Ноу".

"Благодаря на абсолютно всички, особено на тези, които бяха най-близо до мен. Всеки ден работихме много здраво, за да може вие да се забавлявате, гледайки ни в игра. Благодаря и на тези от вас в публиката, които може би не бяха толкова близо, но които ни накараха да чувстваме подкрепата ви", продължи Пеп.

"Трябва да знаете, че ще ми липсвате. Аз съм човекът, който губи най-много, но ви оставям в най-добрите възможни ръце. Най-вече тази група от футболисти. Удоволствието бе голямо, като аз имах нужда да отпусна газта. Вие обаче не трябва да го правите. Останете с нас, защото все още ни предстои дълъг път. Желая ви всичко най-добро. Ще се видим скоро и никога няма да ме загубите!".

Гуардиола не се размина и с любовта на своите футболисти, които подобно на всяка вечер, гарнирана със спечелването на голям трофей, го хвърлиха нагоре във въздуха. В последствие треньори и футболисти се наредиха в кръг около центъра на терена, хванати за ръце, отбелязвайки още веднъж радостта, която споделяха в съвместната си работа през последните години.

Освен с аплодисменти и възгласи, публиката на "Камп Ноу" изпрати Пеп Гуардиола и с десетки плакати, изпълнени с благодарствени думи. Един от най-запомнящите се моменти се разигра преди началото на двубоя, когато Хосеп Гуардиола все още заемаше мястото си на пейката. Разпънат бе масивен плакат с размери 46x47 метра, на който бе изобразена снимка на специалиста с посланието ‘T'estimem Pep' - "Обичаме те, Пеп". В очите на много фенове бяха забелязани сълзи, което и бе неизбежно, имайки предвид 13-те трофея и много емоции, които Пептим донесе на всички привърженици на каталунския гранд.

Най-четени