"Лъвовете" в челните места на индивидуалните класации в Лондон 01.08 | 13:37

Отличното представяне на волейболистите ни до момента логично рефлектира позитивно върху показателите им в индивидуалните класации

От Даниел Любомиров

Отличното представяне до момента на българския национален отбор по волейбол на Олимпиадата в Лондон логично рефлектира позитивно върху показателите на "лъвовете" в индивидуалните класации.

Диагоналът на Тренто Цветан Соколов не игра в първия мач на "лъвовете" срещу домакините Великобритания, но наниза цели 28 точки за знаменитата победа над Полша и се вмести в челните места на най-добрите реализатори в Лондон до момента.

Соколов е на 10-то място в класирането на най-резултатните олимпийци, а лидер е звездата на "дружина полска" Бартош Курек с 38 точки, но подчертаваме, че единствено Цецо е събрал актива си от само 1 мач в "Ърлс Корт".

При сервиращите Соколов е 3-ти с 4 аса, колкото имат сърбинът Александър Атанасиевич и германецът Гьорги Грозер - те обаче са постигнали резултата си от 2 мача, а лидер е Курек с 6 точки от начален удар.

Тодор Скримов засега е на 13-то място с 26 пункта от двете срещи с Великобритания и Полша, а Виктор Йосифов е 24-ти в подреждането с 18 точки.

При разпределителите обаче Георги Братоев отново загатна за огромния си талант и след 2-ия кръг се намира на 2-ра позиция, изоставайки единствено от руснака Александър Бутко, който е лидер, въпреки тежкото поражение късно снощи от Бразилия с 0:3. В тройката попада още Доналд Суджо от САЩ.

Теодор Салпаров изигра изключителен мач срещу Полша и вече е на трето място при защитниците с 22 спасени топки - само Даниел Хънтър от домакините има повече от него (23), като българинът е с повече фаулове (7 срещу 1). Втори е германецът Маркус Щойервалд, а бразилецът Серджо Сантош се намира зад Салпаров на 4-то място.

Теди се намира на 6-то място в класацията на позиция либеро, като пред него са играчите Даниел Хънтър (Великобритания), Алексис Гонсалес (Аржентина), Алексей Обмочаев (Русия) и Маркус Щойервалд (Германия).

Виктор Йосифов и Скримов делят 5-тото място в подреждането на блокировачите, като и двамата имат по 6 успешни блока. Центърът ни е с 12 контраудари, като единствено Дейвид Лий от САЩ има повече по този показател (14). Теодор Тодоров е 30-ти с 3 блокади до момента в Лондон.

Тодор Алексиев пък е шести при посрещачите с 42 перфектно вдигнати топки и 75% успеваемост на посрещането. Тодор Скримов е 9-ти, като интересното е, че се намира пред либерото на Италия Андреа Бари.

Водещи

Най-четени