"Лъвовете" вече по-подготвени за мачовете от Световната лига 05.06 | 17:01

Камило Плачи обнадежден от прогреса във физическото състояние на играчите

От iNews.bg

Националният волейболен селекционер Камило Плачи обяви, че физическото състояние на играчите се подобрява преди втората порция мачове от Световната лига. През уикенда във Варна "лъвовете" ще приемат силния отбор на Сърбия, който ни победи в мача за бронзовите медали на Европейското първенство миналата година. Също така "плавите" започнаха кампанията си в Световната лига по-успешно от родните трикольори и надвиха Русия в двата си мача миналата седмица.

"Сърбия е сериозно изпитание пред нас. Ясно ни е, че не се намираме в оптимална форма. Трябва да разчитаме на моралните качества на отбора. Винаги разчитаме на българските фенове, които ни подкрепят", заяви Камило Плачи на днешната пресконференция.

Ключовите състезатели в българския национален отбор по волейбол признават силата на Сърбия.

"Предстоят ни тежки мачове. Ще направим абсолютно всичко, за да излезем от ситуацията, в която се намираме. В момента има липса на синхрон в състава, защото някои волейболисти се включиха по-късно в подготовката", каза капитанът Тодор Алексиев.

"Дано ни подкрепят колкото се може повече хора. Трябва залата да бъде пълна, а ние трябва да дадем повече, за да спечелим. Сърбия е един от фаворитите да триумфира в групата. Този отбор със сигурност ще има успехи в бъдеще. Надявам се да зарадваме феновете с едва или две победи", заяви най-опитният играч - либерото Теодор Салпаров.

"Предстоящите мачове ще бъдат по-различни в сравнение с тези във Варна миналата седмица. Физически сме по-добре и вече всички тренираме заедно. Трябва да се забавляваме на полето.

Знаем, че групата ни е много тежка. Трябва да дадем максимума от себе си. Вече сме побеждавали отборите, срещу които играем. Можем да го направим отново", сподели основният реализатор на българите Цветан Соколов.

Водещи

Най-четени