"Лъвовете" излизат за трета победа над Португалия в Световната лига 23.06 | 11:16

Трикольорите се изправят срещу най-лекия съперник в групата

От Даниел Любомиров

Националният селекционер Найден Найденов остана доволен вчера от победата с 3:2 над Аржентина, която изковаха възпитаниците му.

"Лъвовете" демонстрираха хъс и характер, мощен сервис и стабилна блокада, за да спечелят срещу един от най-неудобните си съперници от последните години.

Така в Група D България и Аржентина имат по 13 точки, но именно нашият успех над "гаучосите" като че ли елиминира по-голямата част от шансовете им за класиране за Финалната шестица в "Арена Армеец".

Германия очаквано не срещна проблеми срещу домакините Португалия и ги срази с чисто 3:0 след 25:18, 25:15 и 25:21 само за 71 минути. Най-резултатен бе Денис Калиберда с 13 точки, а капитанът Йохен Шьопс добави 9.

Така Маншафта вече има 16 точки и оглавява класирането в нашата група с 3 преднина пред "лъвовете" и "гаучосите", с което на практика изглежда невъзможно да не се класира за финалите в София.

Аржентина пристигна в Гимараеш с резервния си състав, а в последния мини-турнир в София също няма да бъде с титулярите си, което подсказва, че самите южноамериканци използват надпреварата като загрявка за Олимпиадата.

Германия дори и да отстъпи лидерската позиция на България, ще се класира като втори отбор, тъй като ние имаме право на участие във финалите в качеството си на домакин. Германия вече на два пъти спечели срещу Аржентина и изглежда малко вероятно да отстъпи на съперника си точно в най-ключовия сблъсък помежду им.

Португалия едва ли ще представлява трудност за трикольорите ни, които излизат в залата в Гимараеш днес от 19:30 часа. Иберийците демонстрират постоянство в два компонента от играта си – те са балансиран отбор, в който няма изявен топреализатор, но също така имат лошия навик да правят прекалено много грешки в полза на противника. Във вчерашния си мач срещу Германия те са дали цели 28 точки на Бундестима при разиграни едва 129.

Водещи

Най-четени