"Лъвовете" уверени преди финалите 14.07 | 09:23

Днес Камило Плачи и неговите момчета тръгват за Аржентина

От Божидар Азманов

Наставникът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи бе възхитен от успеха на "лъвовете" с 3:2 над Полша, но призна, че те са изразходвали всичките си налични сили в битката с поляците.

 

"Отборът показа всичко, което ни беше останало в резерв. Това беше една битка с нас самите. В никакъв начин не е лесно да изоставаш с 0:2 и да спечелиш с 3:2. Изключително съм доволен от това."

 

"Цветан Соколов е добре. Той ми каза, че не е нищо особено, затова остана на игрището", допълни той по адрес на топреализатора ни, който стъпи накриво в тайбрека.

 

Самият Соколов сподели, че травмата в глезена, която получи по време на битката с Полша вчера не е сериозна и ще участва във финалите на Световната лига.

 

"Много съм щастлив от победата. Имам физическо напрежение в глезена, но се надявам всичко да е наред. В момента съм добре.

 

Проспахме първите два гейма, но след това се събудихме и показахме дух. Няма непобедими отбори. С Италия май че от последните 12 мача имаме десет победи", сподели Соколов.

 

Либерото Теодор Салпаров пък бе категоричен, че притеснения преди финалите в Аржентина няма

 

"Радващо е, че успяхме да се върнем след 0:2. Радвам се най-вече за тази невероятна публика във Варна. Поляците, които нямаха никакъв шанс за класиране, играеха освободено, не на 100, а на 200 процента.

 

Ние показахме, че сме отбор със сърце за тазиэ невероятна публика. Не се притесняваме от Аржентина и Италия", категоричен бе той.

 

"С отборен дух и сърцата игра победихме пред тази невероятна публика. Ще дадем всичко от себе си на финалите", добави Георги Братоев.

Водещи

Най-четени