"Пирели" и Шумахер съвсем се изпокараха 23.04 | 18:01

Италианският доставчик на гуми отговори на Пилето, който не спести критики след вчерашното Гран при на Бахрейн

От iNews.bg

От "Пирели" отговориха на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който разкритикува компанията след неделното Гран при на Бахрейн.

Пилотът на Мерцедес отправи остри критики по адрес на "Пирели", след като по време на старта в Кралството стана жертва на високата деградация на италианските гуми.

Когато "Пирели" навлезе във Формула 1 през 2011 година, една от главните задачи на италианците бе да създадат именно подобен тип гуми, който да се отличава с по-бърза деградация и евентуално да направи състезанията по-интересни и драматични. Нещо, за което те получиха и куп комплименти в последствие.

Михаел Шумахер обаче не е никак доволен, като поне според Пилето, "между 80 и 90%" от останалите отбори също имат оплаквания. След състезанието Шумахер сподели мнение, че пилотите мислят твърде много за съхраняването на гумите, което не им позволява да управляват болидите си на пълна пара.

Германецът дори добави, че според него "само един или два отбора" знаят как да се справят оптимално с деградацията гумите.

Отговорът на "Пирели" дойде от Пол Хембъри, който изрази учудване, че Шумахер не се е оплаквал по време на триседмичните предсезонни тестове през февруари и март, а е говорил точно обратното.

"Разочарован съм, че подобни коментари идват от пилот с толкова опит като Михаел", коментира шефът на моторните спортове в "Пирели".

"Останалите се справят в ситуацията и работят добре с гумите. По време на зимните тестове той обясняваше, че е много доволен от гумите, но сега смени плочата", добави Хембъри.

Водещи

Най-четени