"Пирели" очакват повече спирания в бокса на Гран при на Малайзия 04.04 | 15:40

Условията на "Сепанг" ще доведат до повече спирки, сигурни са от миланската компания

От iNews.bg

Доставчиците на гуми за Формула 1 "Пирели" споделиха очаквания, че на пистата "Сепанг" в Малайзия ще бъдат осъществени повече спирания в бокса, отколкото на "Албърт Парк" в Мелбърн, Австралия.

Тогава мексиканецът от Заубер Серхио Перес надмина всички очаквания, спирайки един единствен път в бокса за цяло състезание. Повечето от останалите пилоти пък осъществиха между две и три спирания, но от "Пирели" заявиха, че на "Сепанг" условията ще бъдат по-тежки за гумите. Което от своя страна, съвсем естествено ще доведе и до повече спирки.

"Останахме доволни от дебюта си на Гран при на Австралия", сподели директорът на мотоспорта в "Пирели" Пол Хембри. "Но също така сме наясно, че в Малайзия положението ще бъде доста различно. Там температурите ще бъдат по-високи, като се очаква и повишена деградация на гумите".

"За Гран при на Австралия бяхме казали, че очакваме между две и три спирки на болидите, но за Малайзия смятам, че тази цифра ще се увеличи до три или четири. Казват, че на "Сепанг" никога не стои проблемът дали ще вали, но ако завали, то представянето на нашите гуми за дъжд ще бъде от ключово значение. Наистина нямаме търпение да ги видим на пистата", добави Хембри.

Пол Хембри също така потвърди, че на отборите ще бъдат дадени по два допълнителни сета гуми за петъчната свободна тренировка. Единият от сетовете ще бъде с "експериментална хард смес", която в бъдеще би могла да бъде използвана на писти, подобни на тази в Истанбул.

Водещи

Най-четени