Коригираха болида на Марк Уебър преди Гран при на Малайзия 05.04 | 12:37

Проблемите в машината на австралиеца са били отстранени, довери шефът Крисчън Хорнър

От iNews.bg

Инженерите на Ред Бул са направили известен брой модификации в болида, с който пилотът на световните шампиони Марк Уебър ще стартира в Гран при на Малайзия на пистата "Сепанг".

Представянето на австралиеца в Мелбърн се оказа един вид енигма, след като неговата машина се оказа изненадващо бавна в сравнение със съотборника му Себастиян Фетел и някои от конкурентите му. Самият Уебър заяви след старта на "Албърт Парк", че недоумява по каква причина се е получило така, като подобна скорост не е била никак обичайна за него.

"Открихме някои нередности в болида на Марк, които определено не са му помогнали по време на състезанието в Австралия", довери шефът на Ред Бул Крисчън Хорнър. "Всички тези елементи бяха коригирани за старта в Малайзия. Очакваме двата болида да се движат близо един до друг".

Попитан дали може да бъде по-конкретен по отношение на проблемите, които са били открити в машината на Уебър, Хорнър отговори:

"Няма някакъв единичен проблем, който да мога да посоча. Но имаше елементи, които не бяха правилни, а разликата между двамата ни пилоти в Мелбърн бе по-голяма от всякога. Това не е нормално. Със сигурност тези проблеми допринесоха за случилото се", завърши Хорнър.

Водещи