"Черно тото" на прекратена контрола в София? 02.02 | 16:58

Вили Вуцов обвини Пирин (ГД) в измама, след като неврокопчани напуснаха терена от 75-ата минута на приятелски мач в "Овча купел"

От Даниел Любомиров

Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов открито изрази опасенията си, че отборът на Пирин (Гоце Делчев) е манипулирал контролата с "белите" и заради това демонстративно е напуснал терена още в 75-ата минута.

Тодор Янчев записа името си сред голмайсторите за първи път с екипа на Славия, макар и в неофициална среща. Бившият капитан на ЦСКА бе точен в 69-ата минута, когато направи резултата 3:0.

Преди него защитата на Пирин се бе пропукала на два пъти през второто полувреме - Янко Сандански откри резултата в 53-ата, а Павле Попара наниза другото попадение за домакините.

Скандалното решение на неврокопчани беше провокирано от решение на съдията Калин Людмилов да отсъди нарушение пред наказателното поле на Пирин в 75-ата минута, когато Славия вече водеше с 3:0.

"Има измама тук. Нещо е правено, това поведение не е нормално", категоричен бе Велислав Вуцов след срещата, като той сподели мнението си на място веднага след като гостите напуснаха терена.

"Питайте Гоце Делчев какво правят, аз нямам коментар. Най-малкото е неколегиално, лично те искаха да играят с нас, аз не съм търсил Пирин за контрола.

Трябваше да играем с Нефтохимик, но техният лагер пропадна и нямаше смисъл да пътуват 1000 км до София за една контрола, затова ме помолиха да търсим друг съперник.

Обидно ми е това, което се случи днес, единственото ми условие беше да няма ритане и да играем футбол. Неколегиално е това отношение към клуба Славия и към мен, защото Тенчо Тенев (треньор на Пирин) ми се обади 10 пъти да ме моли за този мач", заяви Вуцов.

Водещи

Най-четени