15 национали се събраха на лагер в Правец 12.11 | 08:14

Още 5-ма от повиканите 22-ма играчи трябваше да се присъединят към лагера на отбора вчера вечерта, а последни днес се чака да пристигнат и последните двама - Николай Михайлов и Станислав Манолев

От Мариян Найденов

15 национали се явиха на първата тренировка на тима в Правец преди контролата на България срещу Украйна. Двубоят е на 14-ти ноември (сряда), от 18:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

В първото занимание на отбора се включиха футболистите, играещи в родния шампионат, както и част от повиканите легионери, сред които Валери Божинов, Димитър Рангелов, бразилеца с български паспорт Маркиньос и Георги Сърмов.

На тренировката излязоха вратарят Стоян Колев, Иван Бандаловски, Йордан Минев, близнаците Миланови, Александър Александров, Георги Илиев, Маркиньос, Иван Цветков, Георги Сърмов, Владимир Гаджев, Валери Божинов и Димитър Рангелов, Светослав Дяков и Николай Бодуров.

Националният селекционер Любослав Пенев раздели играчите на три групи. Две от тях тренираха на терените в Правец, а третата имаше възстановяване под ръководството на Радослав Здравков.

Още 5-ма от повиканите 22-ма играчи трябваше да се присъединят към лагера на отбора вчера вечерта, а последни днес се чака да пристигнат вратарят на Твенте - Николай Михайлов и полузащитникът на ПСВ Айндховен Станислав Манолев, които в неделя имаха мачове с клубните си отбори в първенството на Холандия.

Очаква се Иван Цветков да дебютира за националния тим срещу Украйна. Футболистът на Ботев Пловдив е с холандско гражданство, но процедурата по изваждането на български документи на Цветков вероятно ще приключи до сряда.

Официалната тренировка преди мача с Украйна ще бъде на Националния стадион "Васил Левски" в понеделник (12 ноември) с начален час 18:30, като първите 15 минути са отворени за представителите на медиите. Половин час по-рано пък селекционерът Любослав Пенев ще даде пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион.

Водещи

Най-четени