1500 деца спортуваха заедно с министъра на спорта 15.05 | 14:27

Кампанията "Аз обичам спорта" продължава с пълна сила

От iNews.bg

Повече от 1500 деца се включиха в спортен празник, организиран от МФВС в парка "Генерал Заимов” като част от кампанията "Аз обичам спорта”.

В парка почти не остана място, незаето от спортни съоръжения, а хлапетата искрено се забавляваха с организираните надпревари и забавната програма, която на сцената водеше Ники Кънчев.

"Когато видим толкова много деца, които се радват на спорта, разбираме колко са важни кампании като тази. През миналата година 160 общини заявиха участие с инициативи, тази са 180. Очакваме в края на месеца да сме организирали поне 40 000 деца, при 30 000 през миналата година. Това означава, че кампанията се разраства, каквато е и нашата цел”, каза министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който заедно със своя заместник Иван Ценов, главния секретар на МФВС Любомир Василев и председателя на парламентарната комисия на образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков се включи активно в спортните занимания.

В състезанията участваха също хора с увреждания и възпитаници на домовете за деца, лишени от родителска грижа, които показаха, че в спорта няма други разграничения освен можещи и неможещи. Децата практикуваха футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон, лека атлетика, стрелба с лък, спелеология, скейтборд, ролери, тенис на корт и тенис на маса. На сцената адреналина на публиката вдигаха участниците в "Мюзик Айдъл” Нора Караиванова и Теодор Койчинов, а Ники Кънчев раздаде десетки награди във викторините на спортното министерство. Възпитаниците на три столични спортни училища - "Генерал Владимир Стойчев”, 166-то "Васил Левски” и 57 -мо "Свети Наум Охридски” представиха спортни мозайки с наученото от своите треньори. Голяма атракция бяха два коня, осигурени от конна полиция, заради които децата се редяха на опашка, за да ги пояздят. Култови бяха демонстрациите на обучени полицейски кучета, пожароприложен спорт и айкидо.

След края на спортния празник съоръженията останаха още няколко часа в парка, за да може на тях да поиграят всички, които пожелаят.

Утре, 16 май, кампанията "Аз обичам спорта” продължава с олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, която е поредният именит български спортист, който ще проведе час по физическо възпитание. Чаровната атлетка ще сподели опита си с четвъртокласниците от 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов” в понеделник (16 май) от 10.30 часа. Адресът на училището е София, кв. Изток, улица "Латинка” №11.

На 17 май /вторник/ по случай Деня на българския спорт и професионален празник за работещите в сферата на спорта, министър Свилен Нейков ще награди с почетни плакети на МФВС заслужили спортисти и спортни деятели, навършили кръгли годишнини в периода 17 май 2010 - 17 май 2011 година. Официалната церемония ще се състои от 19,00 часа в бар "Студио 5” в Националния дворец на културата.

Водещи

Най-четени