Големите каякари Петър Мерков, Янко Мандаджиев и Мариян Димитров подкрепиха "Аз обичам спорта" 19.05 | 12:02

Клубът по кану-каяк "Арда - Кърджали" направи впечатляващи демонстрации във водата край село Енчец на Националната гребна база на язовир "Кърджали"

От Мариян Найденов

Клубът по кану-каяк "Арда - Кърджали" направи впечатляващи демонстрации във водата край село Енчец на Националната гребна база на язовир "Кърджали". Проявата се организира от МФВС по повод Националната кампания "Аз обичам спорта".

Пред погледа на заместник-министъра на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов, заместник-областния управител на Кърджали Асен Тюрдиев и депутатката от Кърджалийски район Цвета Караянчева малките каякари показаха атрактивността на прохождащите в спорта. Треньорът на клуба Янко Мандаджиев изнесе открит урок за видните гости и събралите се деца от СОУ "Петко Рачев Славейков".

"Изключително съм радостен, че имам възможността да подкрепя прекрасната инициатива "Аз обичам спорта". Тази демонстрация ми напомня за моите години като състезател. Надявам се, че ще възродим традициите и тези деца ще обикнат спорта", каза развълнувано Мандаджиев.

Заместник-министър Каменов връчи почетна грамота на клуба по кану-каяк "Арда-Кърджали" за активното участие в Националната кампания "Аз обичам спорта" и посочи, че тази дейност и тази масовост започва с грамота, но един ден ще доносе медали.

"Месец май е месецът на българския спорт. Младостта е тази, която ще разнесе славата на България по спортните полета. Пожелавам на малките таланти да израснат здрави, да бъдат силни, достойни и да развеят българския трибагреник пред очите на целия свят", каза доц. Каменов.

За четвърта поредна година клубът по кану-каяк "Арда - Кърджали" печели проект по програмата "Спорт за децата в свободното време" и провежда начално обучение за деца по вид спорт. В този клуб се е учил и Мариян Димитров, който е на лагер с националния отбор по кану-каяк. Той се включи с готовност в открития урок на своя бивш треньор и подкрепи инициативата на МФВС.

"Щастлив съм, че клубът спечели този проект. Той е добра възможност за занимание на деца с този спорт. Кампанията "Аз обичам спорта" ще даде нов тласък за масов спорт", каза Димитров и пожела успех.

Двукратният олимпийски вицешампион Петър Мерков също се присъедини към добрите пожелания: "Хубаво е, че Спортното министерство е разработило този проект и с него се дава въможност на подрастващите да тренират. Пожелавам им да постигнат своите мечти и нашите успехи", каза старши треньорът на националния отбор по кану-каяк.

Водещи