20 минути за Тонев при победа на Ливърпул 24.08 | 21:26

Българинът не успя да помогне на Вила за обрат

От Иво Вецев

Ливърпул затвърди впечатлението, че ще е фактор през новия сезон, след като записа втора поредна победа в Премиър лийг - този път като гост на Александър Тонев и Астън Вила с 0:1.

Стърдиж (21) реализира единственото попадение, като двата отбора си размениха по едно полувреме. Вила можеше да стигне до точката, но пропуски на Бентеке и страхотни изяви на Минуле запазиха успеха на Пуул.

Сашо Тонев се появи на терена в 70' и се отчете с два опасни удара, но и той не успя да помогне на съотборниците си. Така Вила остава с 3 точки след 3 изиграни мача, докато Ливърпул се изравни с Челси на върха. Двата тима са с по 6 точки.

Ливърпул имаше пълен превес през първата част, като Астън Вила така и не намираше начин да изнесе играта от своята половина. Въпреки надмощието си обаче мърсисайдци не стигаха до нужните голови положения.

Това се промени в 21', когато Стъридж получи на лявото крило и комбинира с Енрике. Испанецът изчака нападателя да се изнесе към наказателното и върна жеста, а бившият нападател на Челси мина през трима защитници, финтира вратаря и реализира на празна врата - 0:1.

След попадението Ливърпул се дръпна назад и позволи на бирмингамци да се отърсят бързо от гола. Домакините започнаха да атакуват по-масирано, а Бентеке беше близо до гол в 42', но Минуле се намеси решително и избив корнер.

Втората част продължи да се развива в полза на Вила, но гол така и не падаше. На терена се появи и Александър Тонев, който определено раздвижи играта в предни позиции. Агбонлахор пък пропусна отлична ситуация в 75'.

Първият шанс пред Тонев се откри в 79', като той получи пред наказателното поле и веднага шутира, но прави в ръцете на вратаря. Най-чистата ситуация за Вила пък се откри пред Бентеке, който овладя в наказателното поле, стреля мощно, но Минуле отново се намеси блестящо и изби.

До края на срещата единственият по-опасен удар бе на Тонев, но топката мина на метър и половина встрани от вратата.

Водещи

Най-четени