250 участници в турнир по лека атлетика за Купата на ректора на НСА 22.05 | 18:34

Турнирът се организира от катедра Лека атлетика в НСА, БФЛА, клуб по лека атлетика в НСА "Класа" и Столичен общински съвет

От Даниел Любомиров

Близо 250 състезатели от България, Сърбия и Македония ще участват в 34-ия международен турнир по лека атлетика "Нови звезди" за Купата на ректора на НСА "Васил Левски".

Състезанието, с което се слага началото на летния лекоатлетически сезон в страната, е на 24-ти май (четвъртък) с начало 15.30 часа на стадиона на НСА.

Турнирът се организира от катедра Лека атлетика в НСА, БФЛА, клуб по лека атлетика в НСА "Класа" и Столичен общински съвет. При мъжете ще се състезават Момчил Караилиев, Живко Петков, Георги Иванов, Росен Карамфилов, Красимир Брайков, Петър Кременски, и други.

При жените ще стартират всички най-добри състезателки без Ивет Лалова. Сред тях са Тезджан Наимова, Галина Николова, Теодора Коларова, Силвия Дънекова. В програмата са включени 17 дисциплини - 9 за мъже и 8 за жени.

Най-добре представилия се български атлет в хвърлянето на копие за мъже ще получи специалния приз "Милчо Миленски", а на копие за жени - приз "Димчо Бъчваров".

На най-добре представилия се български атлет в спринта на 100 метра ще бъде връчен приз "Михаил Бъчваров", а на най-добрата атлетка на 800 метра - приз "Георги Лазаров".

Студентът и студентката от НСА с най-добри спортни постижения ще бъдат наградени с "Купата на ректора".

Водещи

Най-четени