27-годишен национал на Еквадор почина в катарска болница 29.07 | 21:44

Играчът приет с болки в корема

От Иво Вецев

Ужасяваща новина втрещи футболната общественост, след като националът на Еквадор Кристиан Бенитес почина в Катар, и то на крехката възраст от 27 години.

Футболистът, който преди няколко дни подписа договор с катарския Хаиш спортс Клуб, е починал заради усложнения, след като бе приет в болница заради перитонит. Това доведе до кома, а след това и сърдечен арест. Лекарите не са успели да спасят живота на играча.

Бенитес е бил приет в местна болница, след като е усетил остри болки в стомаха. Само няколко часа по-късно той е починал, съобщават от катарския клуб. Според медиите в Еквадор, лекарите не са се намесили навреме, за да предотвратят сърдечните усложнения и смъртта на играча.

Мнозина футболисти изказаха съболезнованията си на семейството на играча, а един от най-емоционалните беше Антонио Валенсия.

"Братко, моля те, моля ви, някой, нека ми каже, че това не е истина", написа той в социалните мрежи, а Фалкао също изказа своите съжаления.

"Най-добрите ми чувства към семейството му и всички еквадорци. Ще ни липсваш, Чучо", написа той.

Бенитес има 58 мача с националния отбор на Еквадор, в които има 24 гола. Той е защитавал цветовете на Насионал, Сантош Лагуна, Бирмингам и Америка, като с последния тим спечели и титлата в Класура.

Водещи

Най-четени