Роналдо и Португалия отнесоха звучен шамар от Еквадор 07.02 | 08:00

Южноамериканците постигнаха престижна победа с 3:2 и то като гости

От Мариян Найденов

Отборът на Еквадор постигна изненадваща и изключително престижна победа с 3:2 над Португалия, и то като гост, в контролна среща, играна в Гимараеш.

Южноамериканците не показаха никакво притеснение от именития си съперник и с бърза и агресивна игра, на няколко пъти успяха да го изненадат доста неприятно.

Дори суперзвездата на португалците Кристиано Роналдо не успя да спаси отбора си от загуба, въпреки че отбеляза първото попадение за 1:1, като той бе на терена до 62-ата минута бе заменен от Силвестре Варела.

Срещата започна лошо за домакините, които получиха гол още от съблекалнята, след като още във 2-ата минута Антонио Валенсия откри резултата, прострелвайки с глава вратаря на Португалия.

След попадението иберийците натиснаха съперника си и това доведе до изравняване след 23 минути игра. Точен бе Кристиано Роналдо, който получи чудесен пас с пета от Фабио Коентрао, овладя, след което елегантно се освободи и с удар от малък ъгъл, оплете топката в мрежата за 1:1.

След почивката (60') Португалия стигна до пълен обрат след образцова атака, подета от Луиш Нани, който проби по крилото, след което навлезе в наказателното поле и пусна топката към свободния Елдер Пощига, който отблизо нямаше как да пропусне за 2:1.

Радостта на домакините обаче бе кратка, защото само две минути по-късно (62') равенството бе възстановено, след като Жоао Перейра си отбеляза автогол.

Така се стигна до 70-ата минута, когато еквадорците организираха поредната си хубава контраатака, която бе завършена с безпощаден удар от Фелипе Кайседо, за да оформи крайното 2:3.

До края на мача футболистите на Португалия се опитаха да стигнат поне до изравнително попадение, но това така и не се случи, а тъкмо обратното - те можеха да получат нов гол във вратата си, ако в самия край на мача Бенитес не бе направил непростим пропуск на празна врата.

Видео с най-интересните моменти от мача може да видите при колегите от Sporta.bg.

Водещи

Най-четени