68 федерации ще вземат участие в Национална спортна панорама 26.04 | 15:48

Откриването на Панорамата ще бъде в 14:00 часа на 28 април пред централния вход на НДК

От Мариян Найденов

Министерство на физическото възпитание и спорта и Столична община организират първата по рода си "Национална спортна панорама". В нея ще вземат участие 68 лицензирани федерации, които от 28 до 30 април ще разположат своите спортни съоръжения и информационни центрове на площите пред Националния дворец на културата.

Панорамата е част от националната кампания на Министерство на физическото възпитание и спорта "Аз обичам спорта 2011". Паралелно с това в НДК ще се проведе 6-ия "Фестивал на българското образование".

"Убеден съм, че двете мероприятия ще имат огромен ефект върху децата. Свидетели сме на събитие, което показва, че когато институциите комуникират и гледат в една посока резултатът е добър.

Ако искаме здраво поколение, трябва да направим всичко възможно да се привлекат повече деца, които да се занимават със спорт. Не е задължително те да стават професионални състезатели, но спортът ще им помогне във всички сфери на живота", каза при представянето на инициативата зам. министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

Откриването на Панорамата ще бъде в 14:00 часа на 28 април пред централния вход на НДК.

На 29 април от 11:00 часа в заседателната зала на 5-ия етаж в сградата на МФВС ще се проведе пресконференция, на която ръководството на министерството ще представи Националната кампания "Аз обичам спорта 2011". Лица на кампанията са най-титулуваните български спортисти.