Стартира националната спортна панорама 28.04 | 16:31

Министърът на спорта и кметът на София дадоха днес старт на първата по рода си "Национална спортна панорама" пред НДК в София

От Краси Киров

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кмета на град София Йорданка Фандъкова дадоха старт на първата по рода си "Национална спортна панорама” пред Националния дворец на културата, която е част от Националната кампания на МФВС "Аз обичам спорта”. Паралелно с панорамата, вътре в НДК, се провежда и 6-ият "Фестивал на българското образование”.

"Радвам се, че образованието и спорта вървят ръка за ръка. Това е много хубав старт за кампанията на министерството "Аз обичам спорта”, която разширява своите географски граници. Точно такива мероприятия са необходими на младото поколение, на децата от училищата, за да могат да се запознаят отблизо с всеки спорт, който им е интересен”, каза министър Нейков.

След официалната част министър Нейков заедно с г-жа Фандъкова и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова обиколи всички спортове, разположили съоръженията си пред НДК, като взе участие в канадската борба и седна до пилота Тодор Дунев за дрифт демонстрацията.

През останалите два дни от "Националната спортна панорама” участие в спортния празник ще вземат представители на МФВС.

Общо 68 лицензирани федерации, спортни организации и клубове се представят на панорамата.