7 от Лудогорец остават без картотека за Шампионската лига 08.07 | 17:30

Ивайло Петев ще прецени след мача за Суперкупата от кого да се откаже

От Даниел Любомиров

Шампионът на България Лудогорец започва тренировки днес в столичния комплекс "Царско село", като ще се подготвя в София за двубоя за Суперкупата срещу Берое в сряда.

Наставникът на "орлите" Ивайло Петев определи неделя за почивен ден за футболистите, след като изкараха тежък лагер в Австрия.

Там Лудогорец записа 2 загуби и едно нулево равенство срещу Металург (Донецк) на Велизар Димитров.

Петев трябва да определи кои от 28-те футболисти ще влязат в групата от 18 за Суперкупата срещу Берое.

Треньорският щаб на "орлите" обаче ще мисли и за първия си двубой от предварителните кръгове на Шампионската лига срещу Слован (Братислава). УЕФА е определила срок до 11 юли за 21 картотекирани играчи, а 24 часа преди мача на 17-и този месец може да се направи една промяна.

Почти сигурно е, че за двубоя със словашкия шампион отпадат юношите Тейнур Марем и Кристиян Китов, като същото може да сполети третия вратар Георги Аргилашки.

Новото попълнение Дани Абало също може да остане без картотека, защото пристигна в Австрия в лошо кондиционно състояние и пропусна всички контроли на "орлите". Димо Бакалов изпусна цялата подготовка на шампионите и също е под въпрос.

Лудогорец трябва да картотекира двама от основните си футболисти, въпреки че те няма да играят срещу Слован, Мирослав Иванов и Марселиньо трябва да присъстват в групата, за да им изтича наказанието от 3 мача.

Петев има известни кадрови проблеми, свързани с двама от титулярните защитници. Йордан Минев е с фрактура на ръката и ще трябва да тренира със специална шина. Александър Барт счупи носа си в една от контролите в Австрия и се подготвя с маска на лицето.

И двамата искат да играят срещу Берое, но от Петев зависи дали ще заложи на тях, или на някои от другите бранители в състава.

Водещи

Най-четени